IKT-Ingeniør

DRIFT – UTVIKLING – VEDLIKEHOLD

NEAS er regionens ledende tilbyder av energi- og bredbåndstjenester. Virksomheten omfatter kraftproduksjon, nettdrift, leveranse, salg av strøm og bredbåndstjenester. NEAS eier og drifter 4 kraftverk som årlig produserer 182 GWh. NEAS bygger framtidens fiberoptiske kommunikasjonsnett i regionen, med tjenester fra de beste og mest innovative innholdsleverandørene. Selskapet har 120 ansatte, og betjener over 25.000 kunder.

Endringer i teknologi, klima, befolkningssammensetning og økt miljøbevissthet, utfordrer måten vi tenker og jobber på. Med dyktige medarbeidere, og en fremoverlent organisasjon, gjør vi utvikling og innovasjon mulig - i alle deler av virksomheten.

Til vår Nettdivisjon søker vi:

IKT-Ingeniør

DRIFT – UTVIKLING – VEDLIKEHOLD

Som IKT-ingeniør vil du være en del av avdeling nettdrift i Nettdivisjonen, stillingen rapporterer til avdelingsleder, og arbeidsted vil være i Kristiansund. Du blir sentral i arbeidet med å ivareta og videreutvikle vår fremtidige digitale plattform innen nettdrift. Du får ansvar for opplæring og systemimplementering.

NEAS eier og forvalter samfunnskritisk infrastruktur i vårt lokalsamfunn, selskapet har områdekonsesjon for å eie og drive distribusjonsnettet i fem Nordmørskommuner, med hovedkontor i Kristiansund. Avdeling Nettdrift har ansvar for selskapets driftssentral, som er hjertet i overvåkningen av vårt strømnett, hvor hovedfokuset er å identifisere og rette feil i nettet, og sikre våre kunder stabil og sikker strømforsyning.

Du er en initiativrik, teknologisk nysgjerrig person med stor digital drivkraft. Du er opptatt av å gjøre det enklest mulig for våre kunder.

Dine arbeidsoppgaver vil være:

 • Sikre kontinuitet og høy oppetid på våre systemer.
 • Drift og vedlikehold av bedriftens SCADA-driftskontrollsystemer og kommunikasjon mellom disse.
 • Drift og vedlikehold av bedriftens digitale driftsradiosystem, kameraovervåkningssystem, samband og kommunikasjonsløsninger.
 • IKT-sikkerhet, løpende utvikling og oppdatering av våre systemer.
 • Installasjon og drift av servere og ulike RTU i våre SCADA-driftskontrollsystemer.
 • Bransjen er i stadig endring, og nettet brukes på nye måter. Vi søker deg som setter kunden i fokus, kan se mulighetene i den teknologiske utviklingen, og skape viktige konkurransefortrinn på dette området.

Vi søker deg med følgende kvalifikasjoner:

 • Du har utdannelse på Bachelor/Ingeniørnivå innen IKT, eventuelt relevant fagskoleutdannelse.
 • Relevant erfaring kan likestilles med formell utdanning.
 • Du har bakgrunn fra IKT-drift, og har solid erfaring i drift av tilsvarende/relevante systemer.
 • Du jobber selvstendig og systematisk, men ser at de beste resultatene oppnås i samarbeid med andre.
 • Du er en fleksibel problemløser, som trives i en arbeidshverdag som er i stadig endring.
 • Du trives med varierte oppgaver i et spennende kompetansemiljø, hvor kunden settes i sentrum for all aktivitet.

Vi kan tilby:

 • En spennende karrieremulighet innen IKT og digitalisering hos regionens markedsledende aktør innen energi og telekom.
 • Våre verdier er handlekraftig, ansvarlig og kreativ. Visjonen vår er: Vi skal gjøre utvikling mulig. Hos oss får du jobbe med samfunnskritisk leveranse av energi- og telekommunikasjonsløsninger, som bidrar til utviklingen av regionen vår.
 • Konkurransedyktige betingelser og et godt arbeidsmiljø.

Har du spørsmål om stillingen? Ta kontakt med:

Har du spørsmål om stillingen? Ta kontakt med:
Avdelingsleder Nettdrift, Tarjei Kulø, 99281595.
eller divisjonssjef Nett Tormod Stene, 91539380.

Søknad og CV sendes til: stilling@neas.mr.no og merkes «IKT-ingeniør»

Søknadsfrist: 15. april 2019

Om bedriften
NEAS er regionens ledende tilbyder av energi- og bredbåndstjenester. Virksomheten omfatter kraftproduksjon, nettdrift, leveranse, salg av strøm og bredbåndstjenester. NEAS eier og drifter 4 kraftverk som årlig produserer 182 GWh. NEAS bygger framtidens fiberoptiske kommunikasjonsnett i regionen, med tjenester fra de beste og mest innovative innholdsleverandørene. Selskapet har 126 ansatte, og betjener over 25.000 kunder. Vår visjon er: «Vi skal gjøre utvikling mulig», våre verdier er: «Handlekraftig, Ansvarlig og Kreativ».
Vi gjør utvikling mulig
Endringer i teknologi, klima, befolkningssammensetning og økt miljøbevissthet utfordrer måten vi tenker og jobber på. Med dyktige ansatte og en fremoverlent organisasjon, gjør vi utvikling og innovasjon mulig - i alle deler av virksomheten.